Genel,  Günlük,  Teknoloji

En Büyük İcat; İnternet ve Etkileri

Yaşamımızın merkezinde olanlardan biri de artık İnternet. Bunu zaten biliyoruz. Fakat son zamanlarda bu konu aklıma geldi ve çevremdekileri daha fark ederek biraz düşünedurdum. Ve belki sizlerde de farkındalık yaratmak açısından düşüncelerimi paylaşmak istedim.

Peki genellikle büyüklerimizin yakındığı kadar zarar verici mi yoksa küçüklerimizin onsuz yapamadığı kadar harika mı bu internet? Görüyoruz ki bu düşüncelerden birinin doğru olması diğerinin yanlış olduğu anlamına gelmiyor. Evet bence İnternet en büyük icatlardan biri. Sağladığı imkanları biliyoruz. En basitinden telekomünikasyon açısından sağladığı imkanı kullanmayan yok denecek kadar az. İnterneti doğru bir aracı olarak kullanmak, işleri kolaylaştırmak, kısacası işe yarar şekilde kullanmak zaten icadın güzelliğini ortaya koyuyor. Aradaki çizgiyi belirleyenin de aslında kullanma şekli olduğunun hepimiz farkındayız. Fakat her şeyin aşırısının hoş olmadığı düşüncesine katıldığım gibi bunda da katılıyorum. Öyleyse neden bunu görmezden geliyoruz? Aslında bunu söylerken aklıma gelen ilk şey çocuklar. Çünkü artık çevremde çok sık görüyorum ve rahatsız oluyorum. Biraz da beni düşünmeye iten şeylerden biri bu oldu. İnsan bazı şeyleri temeldeyken alır ve bu geleceğe yansır. Bugünün küçüğü yarının büyüğü olacağından ve onlarında daha doğru hareket edebilmesi, doğru şekilde aktarabilmesi için bu konuya da, işte bazı büyüklerimizin yakındığı gibi hak vermiş oluyoruz. Bana göre, ki size göre de öyle olmalı, önemli bir konu. Öyle ki sırf susması için çocuğu ile kendi arasında interneti bir aracı olarak kullanan ebeveynler görüyoruz ve doğru ilgiyi, alakayı kendilerinin vermesi gerekirken burada internet aracılığı ile yapıyorlar. Burada buna internetin olumsuz bir etkisi demek tamamen doğru değil bence. Ne de olsa kullanmakla sorumlu olanlar biziz. Kendi bağlılıkları, sosyal hayat dedikleri bu sanal hayat, asıl sosyal hayattan alıkoyduğu gibi çocukların da bağlılığına teşkil ediyor ve bu böylece aktarılıyor. Bu örneklerden sadece birisi. Tabi burada bahsettiğim kitle bunu aşırı ve yanlış yerde, yanlış şekilde yapanlar.

Bunun farkına varmak bile çözümün bir parçası olacağını düşünüyorum ve hayatımızda ki bu yanlışları bu şekilde düzeltebilir, daha olumlu sonuçlar alabiliriz. Teknolojinin nimetlerinden faydalanırken, değerlerimizi de kaybetmeyelim. Bu tamamen insanlığın elinde bir şey.

Mutlu kalın!

Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir