Staj Deneyimleri

STAJ DENEYİMİ; Gazi Fişek Fab./M.Hüseyin Yavuz

(20 mm Uçak Savar Mermisi)

Merhabalar. Ben Fırat Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği 3. sınıf öğrencisiyim. An itibariyle ilk stajımı tamamlamış oluyorum. Staj yaptığım kurumdan bahsetmek ve deneyimlerimi sizinle paylaşmak istiyorum. Öncelikle stajımı MKE Kurumu Gazi Fişek Fabrikasında yaptım. Önceden yaptığım araştırmalardan da bildiğim gibi TSK ve Polis Teşkilatı için NATO standartlarında mühimmat üretimi yapan Türkiye’deki tek fabrikadır. Ayrıca ABD başta olmak üzere birçok ülkeye de ihracat yapmaktadır.

Stajımın ilk gününden itibaren işin ciddiyetinin farkına vardım. Fabrika girişinde telefonlarımız toplanıp imzamız alınıyordu. Güvenlik had safhadaydı. Staj gerçekten çok önemli aslında. İleride çalışacağımız alanı görüyoruz sonuçta. Her neyse ilk günlerde iş güvenliği aldık daha sonra fabrikanın işleyişini görmek için oryantasyon eğitimi aldık. Aslında elektrik her yerdeydi. Ancak görünür olan daha çok makinalardı. Sistemin çalışmasını ve düzeni görünce hayran kalmamak mümkün değildi. Çünkü mühendislik harikalarıydı resmen. Mesleği olan elektriği son 10 günümde görebildim sadece. Elektriğin birçok yönünü de görme şansım oldu. Gerek trafo binasında kompanzasyonu görmek olsun gerekse PLC cihazlarını kurcalamak olsun…

Kendinize güveniyorsanız MKE kurumunda staj yapabilirsiniz. Demedi demeyin sonra 🙂 . Arkadaşlardan birinin son gün stajının yanma olayı sadece bankta uzanması sebebiyleydi çünkü. Benim yazacaklarım bu kadar. Umarım faydalı olabilmişimdir.

Diğer arkadaşlarımızın da staj deneyimlerini merak ediyorsanız Staj Deneyimleri sayfama göz atabilirsin.

Siz de staj deneyiminizi bizimle paylaşmak için iletişime geçebilirsiniz.

Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir