Projeler

Blog-HomePage Example

Web tasarımının en temel bileşenleri html, css kullanarak yapmış olduğum klasik bir website anasayfası.

Sayfanın en üst kısmına navbar dediğimiz gezinme çubuğu ekledik. Navbar’da genellikle logo, slogan, bağlantı başlıkları, sosyal medya ikonları vs gibi şeyler eklenir.

 

Bağlantı başlıklarını, listeleme için kullandığımız <li> etiketi ile oluşturup her birine link verdik. Bu alana bir de dropdown dediğimiz açılır liste ekledik.

 

 

Bootstrap navbar classlarına buradan bakıp kendiniz kişiselleştirebilirsiniz.

 

Arama çubuğu için input alanı ve arama butonu ekledik. Butonun daha şık durması siz de ikon ekleyebilirsiniz.

İkonlar için  fontawesome.com/icons  sitesinden yararlanabilirsiniz.

 

Website amacını görsel olarak daha güzel yansıtmak için jumbotron alanı ekledik. Bu alanda başlık ve sosyal medya bağlantıları ekledik ve <header> semantik etiketleri arasında belirttik.

 

<main> , <section> , <footer>  semantik etiketlerini kullanarak kodlarımızı daha okunabilir şekilde kodladık. Bu alanlar keyfi veya ihtiyaca göre detaylarla çeşitlendirilebilir.

Main kısmında iki section oluşturup birine sayaç gösterge alanı ekledik, diğerine  blog yazıları özetini gösteren kartlar ekledik. Kartlar için yine bootstrap card classlarını kullanabilirsiniz fakat burada başlık, paragraf, buton gibi özellikleri kütüphane kullanmadan şekillendirdik.

 

 

Footer alanında ise iletişim, abone ol, takvim, harita, sosyal medya bağlantıları gibi detaylara yer verilebilir. Google harita için embedgooglemap.net  bağlantısından html kodunu oluşturabilirsiniz.

 

 

Buton css’leri için  gradientbuttons.colorion.co   yaralanabiliriniz.

 

Proje kodlarının tamamı için github profilime bakabilirsiniz.

Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir