Staj Deneyimleri

STAJ DENEYİMİ/Levent Tarık

Merhaba. Ben Levent Tarık. Aksaray Üniversitesi, Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümü, son sınıf öğrencisiyim. Öncelikle şunu söylemek isterim ki bir stajyerin bilmesi gereken tek şey kurumda ki diğer bir stajyerin iş ile ilgili bildiğini okulda öğrenmediğidir. Öyle ahım şahım bir önceden bir şey bilmediği sürece… Bir süre sonra en az kendisinin de onlar kadar iş bileceğinden emin olması gerek. Stajda bir diğer önemli duruş kendi fikrini söylerken bile sanki işi öğreten söylemiş gibi yapmak.

İşte kullanılan programlar varsa, üstler ne kısımda çalışıyorsa incelemek de fayda sağlar. Bana kalırsa staj defteri de gün ve gün yazılmaz. Bu yüzden kendince stajyer başlık belirlemeli x programı y uygulaması yapılan bir proje bir gün sürmüş ise bile 3 gün sürmüş gibi anlatılabilir. Olgun ve oturmuş bir karakterinin olduğu ve gerektiğinde inisiyatif alabilecek biri olduğunu bilmeli kurum (arada çay getir:)). Yani gereğinden fazla sorumluluk rakip olabilecek değil yardımcı olabilecek kişi olmalı.

Stajyer unvanı düşük olduğu için iş yerinde yalnız kalma anları da çok yaşanabilir. Böyle durumlarda başka stajyer varsa arkadaş olmak iyi bir çözüm fakat yoksa da böyle durumlarda sosyal medya yerine kendinizi iş konusunda geliştirmek avantajlı olacaktır ve moral bozup küsmeyin, her zaman istekli olun, işe daha iyi odaklan.

Diğer arkadaşlarımızın da staj deneyimlerini merak ediyorsanız Staj Deneyimleri sayfama göz atabilirsin.

Siz de staj deneyiminizi bizimle paylaşmak için iletişime geçebilirsiniz.

Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir