Staj Deneyimleri

STAJ DENEYİMİ; Esitaş/Muhammed İşlek

Merhaba. Ben Muhammed İşlek. Fırat Üniversitesi, Elektrik Elektronik Mühendisliği son sınıf öğrencisiyim. 1. stajımı Esitaş Trafo Fabrikasında yaptım. Bu stajım üzerine şunu söyleyebilirim ki Elektromekanik Enerji Dönüşümü (e.m.e.d.) dersi altında ki konular tam anlaşılmadan gidilir ise bu büyük bir hata olur. Çoğu şey anlaşılmaz. Aslında burada stajın da önemini anlamış oluyoruz dersin ya da stajın tek başına yeterli gelmediğini, birinde gördüğünü diğerinde pekiştirdiğinizi daha iyi anlıyorsunuz.

Staj defterini doldurmak da zor değil bence bir şeyler öğrendikten sonra. Zaten bu konu da malzeme çok. Hatta naylon bile yapılsa zorluk çekilmez diyebiliriz. Fakat yine de önermeyiz ne de olsa stajın bir diğer faydası da işin işleyişini görmeye adım atmak, olanak sağlamak. Büyük çoğunluğumuzun da ilk işi sayılır.

Staj yeri alakalı olarak da, Fabrika müdürü Fırat mezunu, çalışanların çoğu İtü bilgili mühendislerdir. Çalışan sayısı çok. Trafo üretiminin tüm aşamaları gözle görülüyor. Testlerde orada yapılıyor. Yemekhanesi de bulunuyor.

 

Diğer arkadaşlarımızın da staj deneyimlerini merak ediyorsanız Staj Deneyimleri sayfama göz atabilirsin.

Siz de staj deneyiminizi bizimle paylaşmak için iletişime geçebilirsiniz.

Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir