Staj Deneyimleri

STAJ DENEYİMİM

 Merhaba. Ben stajımı  2. sınıf yaz dönemi ve  3. sınıf yaz dönemi olmak üzere 2 kez yaptım.
 Öncelikle  ilk staj seçiminde yaşadığım acemilikle diyeceğim staj yerinizi belli bir zaman içinde, geç kalmayacak şekilde bulmanız. Eğer kayda değer bir yerde staj yapmak istiyorsanız bu önemli bence. Çünkü geç kalınca mecburiyetten son an da bulunan staj yerleri bazen istediğiniz gibi olmayabiliyor. Bazen arayış uzun sürebiliyor. Ben ilk stajımı bir devlet dairesinde yaptım. Staja gitmem gereken gün sayısınca(20) gitmedim daha doğrusu çağrılmadım. Dolayısıyla hayal kırıklığı ve motivasyon düşüklüğü olabiliyor. İkinci stajımı ise özel bir ofiste yaptım. Buraya da staj dönemim boyunca gitmedim. Bir şeyler elbette öğrendim. Önemli olan gidip orada oturmak değil tabii. Önemli olan okuldaki teoriden çok uygulamada çalışmak, iş ortamını tanımak vs. Ben daha çok sahada gördüklerim ile öğrendim diyebilirim ama tabii bu benim alanım veya staj konum ile de ilgili olabilir. Ve biraz da kendi çabanız. Stajda öğrendiklerimle kalmadım sadece. Öğrendiklerimin doğru, yanlış veya çeşitliliği için konular üzerinde yine teorik araştırmalarda yaptım.
 Staj boyunca gördüklerinizi/öğrendiklerinizi günlük olarak rapor etmenizi de tavsiye ederim. Çünkü daha sonra staj defteri tutarken unutabilirsiniz detayları. Hatta staj boyunca defteri yazmanız daha rahat olur. Gördükleriniz veya uyguladıklarınızı resmetmeniz de faydalı olur. Yine defter veya sunum için staj yerinizden örnekler isteyebilirsiniz.
 Şimdiye kadar bahsettiklerim staj yapacak tüm arkadaşlar için genel şeylerdi. Kendi alanımdan bahsedecek olursam ben elektrik elektronik mühendisliği okuyorum. İlk yaptığım staj elektrik iletimi konusu üzerineydi. 2. stajım ise elektrik tesisatı ve yine elektrik iletim hattı üzerine oldu. Benim alanım enerji üzerine yani staj konumla ne kadar alakalı da olsa  size tavsiyem iki stajınızın birbirinden farklı olması. Böylelikle farklı şeyler öğrenmiş olursunuz. İş hayatında hangi alandan devam edeceğiniz kesin olmadığı için farklı birimlerde staj yapmak bu kararınızda etkili olabilir.

Diğer arkadaşlarımızın da staj deneyimlerini merak ediyorsanız Staj Deneyimleri sayfama göz atabilirsin.

Siz de staj deneyiminizi bizimle paylaşmak için iletişime geçebilirsiniz.

Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir